[ad_1]
Adını sık sık duyuyor, özellikle sağlık ve beslenme söz konusu olduğunda kendisine kaynaklarda sıkça rastlıyoruz ama aslında ne olduğunu, ne işe yaradığını ne kadar biliyoruz? Evet, bugünkü konumuz antioksidanlar!
Gelin hep birlikte o adını pek yakından bildiğimiz antioksidan nedir, ne değildir öğrenelim, vücuda olan etkilerini hep birlikte keşfedelim. Eğer siz de “Antioksidanın faydaları ne acaba?” diye düşünenlerdenseniz, antioksidan hangi besinlerde bulunur öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz demektir.
İşte karşınızda A’dan Z’ye antioksidan!
Türk Dil Kurumu tarafından “canlı organizmalardaki toksinleri atmaya yarayan madde” olarak tanımlanan, yükseltgeme önleyici olarak da anılan antioksidan, yağların oksidasyonunu yavaşlatan madde olarak biliniyor. Antioksidanlar, serbest radikallerin oluşmasına sebep olan başta oksitlenme olmak üzere birçok reaksiyonla etkileşime girerek serbest radikallerin vücuda zarar vermesinin önüne geçiyor.
Antioksidanın ne olduğunu kısaca öğrendiğimize göre geçelim şimdi bizi daha çok ilgilendiren kısma, yani antioksidanın faydalarına…
Antioksidan adını duyunca akıllarda belki de ilk beliren sorulardan biri o: “Antioksidan ne işe yarar?” Gelin bu sorunun cevaplarını öğrenelim şimdi:
Antioksidanın yukarıdaki faydalarından yararlanabilmek için tabii ki en pratik yöntem içinde bolca antioksidan bulunan yiyecekleri tüketmekten geçiyor. Antioksidan özellikleri yüksek yiyecekler hangileri derseniz, buyurun hemen sıralayalım:
[ad_2]
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…