Egzersiz, Alzheimer hastaları için önemlidir. Fiziksel aktivite mümkün olduğunca uzun sürdürülmelidir.
Egzersiz, Alzheimer hastaları için önemlidir. Fiziksel aktivite mümkün olduğunca uzun sürdürülmelidir. Bu, kas kuvvetsizliğini ve hareketsizlikten kaynaklanan komplikasyonları önlemeye yardımcı olacaktır. Egzersiz normal bir gece-gündüz rutinini de destekler ve ruh halini düzeltmeye yardımcı olur.
Tekrarlayan egzersizler, örneğin yürümek, kondisyon bisikletine binmek veya çamaşır katlamak Alzheimer hastalarında anksiyeteye yol açabilir çünkü aktivite hakkında karar vermek veya sonrasında ne yapacaklarını hatırlamak zorunda değildirler. Egzersiz Alzheimer hastalığının ilerlemesini engellemez ama hastalar bir şeyi başarmış olmanın duygusal tatminini yaşarlar.
Bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışın. Doktorunuz şu konularda öneriler yapabilir:
Sizin için en iyi olan egzersiz belirtilerinize, zindelik düzeyinize ve genel sağlığınıza bağlıdır. Son önlem, egzersize başlama onayı aldığınızda yavaş yavaş ilerlemektir.
Bazı öneriler: bahçecilik, yürüyüş, yüzme, su aerobiği, yoga ve Tai Chi.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…