Ağız Ülseri, ağız içerisindeki en üst deri tabakasına zarar veren, genel olarak dil, dudakların iç kısmı ve yanaklarda oluşan beyaz grimsi bir yaralardır. Ömrünüz boyunca aft hastalığına bir ya da birkaç kez yakalanabilirsiniz. Kimileri ise çok sık olarak ayda bir haftada bir dahi bu hastalığa yakalanabilmektedir. Çoğu aft 5 milimetreden küçüktür ve genellikle bir ya da iki hafta içerisinde geçmektedir. Çok nadiren büyük olmaktadır bu süreden daha fazla süre bilmekte ve bu tip aftlar iz bırakabilmektedir.
Belirtileri:
Aft hastalığı çok ağrılı geçebilmekte, Konuşurken ya da yemek yerken ağrı haber şiddetlenmektedir. Bu gibi sorunlar yaşayan bireyler çok fazla kilo vermemek için önlem almalıdırlar.
Eğer çocuklarda oluşmuşsa yemek yemekten kaynaklı ciddi sağlık problemleri oluşabileceğinden herhalde doktora başvurulmalı ve çocuğun gerekli besinleri alması sağlanmalıdır.
Aft hastalığı beraberinde ateş, mide bulantısı ve kilo kaybı gibi şikayetlerde eşlik ediyorsa bir doktora başvurulması gerekmektedir.
Tedavi:
Aft ağrılarından kurtulmak için ağrı kesici önerilir, hastalığın tedavi sürecinde de hastaya uygun ağız gargaraları ile yaraların geçmesi sağlanır.
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…