[ad_1]
Hepimiz çocuk olduk. Kimi zaman masallarla uyuduk kimi zaman hayal gücümüzü kafamızda yarattığımız karakterlerle doldurduk. Geçmişin masal dinleyenleri günümüzün masal okuyanları olduk. Her şey değişti ama masallar değişmedi. Hala aynı heyecanlar hala aynı meraklı bekleyişler. Gelişen yeni çağ ile beraber yepyeni masallar. Ya da Andersen Masalları gibi eskimeyen hikayeler. Kısacası, yüzyıllardan beri değişmeyen bir kültür mirasıdır masallar.
Masal okumak çocuklarınızın yaratıcılık ve geliştiricilik kavramlarına olumlu katkılar sağlar. Hayal dünyalarına her bir masalla yeni karakterler katar. Onları düşler, onlarla bir dönem yaşar. Bir zamanlar bizlerde bu duyguları yaşamadık mı? Babamızın veya annemizin ağzından çıkacak masalları dört gözle beklemedik mi? Ya da dedemizin hepimizi bir araya toplayarak anlattığı masallarda ”hadi ya” diyerek ağız birliği yapmadık mı? Bugünde aynı gelenek devam ediyor. Bir farkla! Dünün dinleyenleri bugünün anlatanları oldu.
Eğitim kavramına son derece önem veren ebeveynler günümüzde çocukların yabancı dil öğrenmesi konusunda değişik yöntemler uygulamaktadır. Bu yöntemlerin en başında İngilizce Masallar okumak gelmektedir. Başlarda çocuğun hayal dünyasına İngilizce masalların katkısı bulunmasa da konuşma bakımından kelime sayısını artırmaya yönelik son derece faydalı bir yöntemdir. Sonrasında ebeveynler yine kültür mirasımız olan Türkçe masallar okuyarak çocuğunun hayal dünyasına renk katmaya devam ederler.
Son dönemlerde artan görüntülü masal popülasyonunu da es geçmemek gerekiyor. Her ne kadar çocuk kendi kafasında bir karakter oluşturamıyor olsa da bu tür masallar da gayet eğitici ve öğreticidir. Kendileri için imkansız gelen her şey masalların öğreticiliği ile kolaylaşır, yaratıcılıklarına güç katar. Masallar, bir çocuğun kendi zihninde yarattığı gizli dünyasıdır. Bir masal bir hayal ise bin masal bin hayaldir. Şimdi çocuğunuza bir masal okuyun ve gizli dünyasına yeni bir hikaye kazandırın.
[ad_2]