MWC 2024 fuarı bu yıl garip teknolojilere sahne oluyor.
Acayip bir katlanabilir telefon, garip bir YZ aracı ve sıradışı bir laptop. İşte MWC 2024’te karşımıza çıkan en garip 3 teknoloji.
MWC 2024’ün en garip 3 teknolojisi
1. Lenovo ThinkBook Saydam Ekranlı Laptop
Lenovo’nun konsept bir laptopu MWC 2024’te tanıtacağından bahsettiğimizde hepimiz cihazın içini göreceğimiz bir saydam tasarım beklemeye başlamıştı.
Sadece ThinkBook Saydam Ekranlı Laptop ortaya çıktığında her insanın nefesi kesildi. Bu öylesine bir tasarım değil, tam anlamıyla laptopun kapağının arkasını görebiliyorsunuz.
Bununla beraber YouTube videosu oynattığımızda 17.3 inç’lik ekranın arkasını görebiliyor olmak da büyüleyiciydi.
17.3 inç’lik mini LED panele haiz bir saydam laptop mu? Kesinlikle MWC 2024’ün en acayip teknolojilerinden biri.
2. Humane YZ Rozeti
Eski Apple çalışanları tarafınca kurulan Humane adlı firmanın geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan YZ rozeti, büyük bir merak yaratmıştı. Rozetin akıllı telefonları yeri alacağı söyleniyordu. Yürekli bir iddia.
Rozet kendini MWC 2024’te yeniden gösterdi ve bu sefer Humane çalışanları rozetin sual cevaplama ve sesli komut kabiliyetlerini gösterdi.
“Ai Pin” adındaki ürün, elinize görüntü yansıtabiliyor ve bu sayede cihazla etkileşime girebiliyorsunuz.
Gene de cihazın bir ekranı bulunmuyor. Bu yüzden Humane, kullananların cihazla “bağlantılı” hissetmesi için, parlak bir ekran yerine değişik bir yöntem tercih etmiş.
3. Motorola’nın bükülebilen telefonu
Göğsünüze takabileceğiniz bir teknolojik ürün var, peki ya bileğinize sarabileceğiniz bir üründen bahsetsek? İşte karşınızda Motorola’nın bükülebilen telefon konsepti.
Motorola’nın bu konsept üstünde 2016 yılından beri çalmış olduğu biliniyor. Sadece görünüşe nazaran mobil donanım üreten şirket bu konsepti mükemmelleştirmekle uğraşmış.
Ekimizden Stan Schroeder, bu bilezik benzeri telefonu MWC 2024’te tecrübe etme şansı buldu. Görünüşe nazaran aygıt, esnek bir pOLED ekran kullanıyor, böylece kullanıcı istediği açılarda ekranı bükebiliyor. Şunu merak ediyor olabilirsiniz: “Peki ya pili iyi mi bükülüyor?”
Schroeder bunu şu şekilde açıklıyor: “Geleneksel olarak tek, büyük bir pil yerine, birden fazla ufak pili, bir nevi cihazın omurgası olarak yerleştirmişler.”
Bununla beraber aleti bir çadır benzer biçimde konumlandırıp, karşınıza oturan bir rakiple oyun da oynayabiliyorsunuz.
Son düşüncelerimiz
Motorola’nın bükülebilen telefonu ve Lenovo’nun saydam laptopu, piyasaya çıkması için uzun süre bekleyeceğimiz ürünlerden.
Sadece YZ’lı bir rozet fazlaca fütüristik dursa da, çoktan 700 dolar’lık fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda.
Stan Schroeder ve Kimberly Gedeon’un makalesini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.