Vodafone, işe alımlarda suni zekâ teknolojisinin gücünden yararlanıyor. Global işgücü teknolojisi platformlarından Eightfold ile ortaklaşa iş icra eden Vodafone, özgeçmişleri bu platform üstünden yöneticilerle paylaşarak daha adil bir değerlendirme ortamı oluşmasını sağlıyor. Tüm Vodafone devletlerinde uygulanan yeni sistemde, adayların ad ve soyadlarının yalnız baş harflerinin yer almış olduğu; önyargıya niçin olabilecek yaş, cinsiyet, üniversite şeklinde bilgilerin bulunmadığı saklı özgeçmişler (blind CV) kullanılıyor. Bu sayede, adayların daha eşit şartlarda, yalnız haiz oldukları tecrübe ve yetkinliklere gore değerlendirilmesi mümkün oluyor.

Mevzuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, şunları söylüyor:

“İnsan Kaynakları alanında suni zekâ kullanımı yaygınlaşıyor. Bu teknoloji, çeşitlilik ve eşitlik alanında meydana getirilen çalışmalara destek olduğu şeklinde, işe alımlarda da hem adayın hem işverenin deneyimini pozitif yönde etkileyerek işe alım standardını iyileştiriyor. Vodafone olarak, dünya genelinde suni zekâ destekli kabiliyet yönetimi, işe alım ve geliştirme platformu Eightfold ile beraber çalışıyoruz. Adayların daha adil ve eşit koşullarda değerlendirilebilmesi için yöneticilerimize bu platform üstünden saklı özgeçmişler iletiyoruz. Böylece, ihtimaller içinde önyargıların önüne geçerek, adayların yalnız tecrübe ve kabiliyetlerine gore değerlendirilmesini sağlıyoruz.”

Maksimum verimlilik sağlıyor

Dünya genelinde 110 ülkede kullanılan Eightfold, sunmuş olduğu suni zekâ teknolojileriyle şirketlere potansiyel adayların bulunması ve en uygun pozisyona yerleştirilmesi mevzusunda destek oluyor. Sağlamış olduğu üst düzey çözümleme kabiliyetiyle, şirketlerde mevcut çalışanların pozisyonlarına yönelik önerilerde de bulunuyor. Eightfold ile firmalar, her bir çalışanını terfi ya da yeni rol bağlamında yönlendirerek haiz olduğu işgücünden maksimum verim alabiliyor.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )