İK teknolojilerine odaklanarak bu alandaki dijitalleşme gereksinimlerini yakından takip eden Yenibiriş, İK süreçlerinde sonuca daha kısa sürede ulaşmak amacı ile hizmetleri arasına online imtihan ve video mülakat sistemini ekledi. Videolu mülakatı suni zeka ile gerçekleştiren Yenibiriş, bu sayede müracaat icra eden adayın aranan kriterlere uygun olup olmadığını daha ergonomik bir halde tespit edebiliyor. Suni zekalı video mülakat sistemindeki doğruluk oranı yüzde 70 oranına ulaştı.

312 bini aşkın firmanın kolayca duyuru verip istediği talibi bulmasına destek olan Yenibiriş, geliştirdiği online imtihan ve video mülakat sistemleri ile şirketlerdeki İK departmanlarının iş yükünü azaltıyor. Teknolojiyi odağına alan ve insanların mutlu olabilecekleri işleri bulmalarına destek olmayı amaçladıklarını belirten Yenibiriş Pazarlama Genel Müdürü Yardımcısı Bedriye Uğur Özmen, “Şirketimiz adına teknoloji temelli yeni stratejik adımlar attığımız günden bu yana vizyonumuzu genişletip teknolojiyi iş süreçlerimize daha çok entegre etmeye başladık. Sektör için akıllı sistemleri iş sürecine ne kadar dahil edebilirsek filtrelemeyi de o denli kolay yapabileceğimizi biliyorduk. İşte ikimiz de bunun bir sonucu olarak suni zekayı işe alım süreçlerine dahil edip iyi mi daha efektif kullanabiliriz sorusundan hareketle çalışmalarımıza başladık. Memnuniyetle söylemek isterim ki, suni zekalı video mülakat sistemindeki doğruluk payında yüzde 70 oranına ulaştık ve iki yıl içinde de bu oranı yüzde 90’ın üstüne çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Günümüz İK’sının dijitalleşmesi doğru adayın seçiminde öncelikli bir adım

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinden itibaren İK teknolojilerine odaklanıp bu alandaki dijitalleşme gereksinimlerini yakından takip ettiklerini ifade eden Bedriye Uğur Özmen, “Günümüzde İnsan Kaynakları departmanlarının dijitalleşmesi; iş yapış süreçlerinin objektifleşmesi, hızlanması ve doğru adayın doğru işe yerleştirilmesi bakımından öncelikli bir adım. Bu aşamada bilhassa yoğun müracaat alan firmaların insan kaynakları ekiplerine gelen on binlerce başvuruyu filtreleme, adaylarla ön mülakatları yapma ve doğru adayları pozisyonla ilgili departman yöneticileri ile bir araya getirme süreci uzun ve meşakkatli bir süreç. Ikimiz de bu sürecin daha süratli ve objektif ilerleyebilmesi, aranan nitelikteki adaylar için filtrelemeler haricinde online ve suni zeka uygulamalı değerlendirmelerin yer alması için ürün ve hizmetlerimizi devreye aldık. Bu kapsamda 2022 yılının son çeyreğinde online genel beceri ve dil sınavları ile suni zekalı video mülakat ürünlerimizi firmaların kullanımına açarak onları bu yeniliklerle tanıştırdık” dedi.

Suni zeka tabanlı İK teknolojileri, manuel İK süreçleriyle benzer başarı oranına haiz

Geliştirdikleri suni zeka temelli teknolojilere dair data paylaşan Özmen, şunları söylemiş oldu: “Online genel beceri ve dil sınavları, CV üstünden filtreleme yerine kişinin işe uygun yetkinliklerine gore bir değerlendirme yapılmasını sağlıyor. Suni zekalı video mülakat ürünümüz ise, gene açık pozisyonun niteliğine gore ister sual – yanıt; ister olay analizi olarak kurgulanabiliyor. Kişinin video süresince içinde bulunmuş olduğu duygu durumunu ve firmanın pozisyon için belirlediği yetkinlikleri ve değerlendirme skalasını suni zeka uygulaması puanlayabiliyor. Bu zamana kadar sistem yardımıyla yüzde 70 seviyelerinde doğruluk payına erişilmiş durumda. Yüzde 70 oranı mevcut durumda ilk değerlendirme aşamasındaki İK uzmanı/uzman yardımcılarının değerlendirmelerindeki isabet oranına oldukça yakın bir oran. Hedefimiz bu oranı yüzde 90 seviyelerinin üstüne çıkararak sonraki aşamalarda İK uzmanlarının işini daha da kolaylaştırmak.”

(Toplam: 4, Bugün: 1 )