PARA İŞ DÜNYASI/ ÜRÜN DİRİER Türkiye’nin önde gelen mesuliyet sahibi şirketleri, toplumsal projeleriyle göz kamaştırıyor. Çevre, ziraat, eğitim, sıhhat, spor, müzik, besin güvenliği, psikoloji, teknoloji okuryazarlığı, finansman, marka ve pazarlama, fotoğrafçılık, sokak sanatları, tarih ve arkeoloji mevzularında projeler icra eden firmalar; sporcu, girişimci, hanım, genç, çocuk, ziraatçi, talebe, engelli bireyler, ev hayvanları ve bölgesel nebat florasına dönük birbirinden garip toplumsal mesuliyet projesi yürütüyor.
ŞİŞECAM 256 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERDİ
Şişecam’ın kültür-sanat, eğitim, çevre ve spor alanlarında önceliklendirdiği ve hayata geçirdiği birçok projesi bulunuyor. Bunlardan 2011 senesinde hayata geçirilen “Cam Tekrardan Cam” projesi dikkat çeken çalışmalardan biri. Proje kapsamında 2011 yılından bu yana 256 bin 760 ilköğretim öğrencisine geri dönüşüm mevzusunda eğitimler verildi, 20 bini aşkın cam kumbarası belediyelerin kullanımına sunuldu ve 2 milyon ton cam kırığının geri dönüşümü sağlandı. Böylece 680 bin tane otomobilin 10 bin kilometre süresince trafikten çekilmesine eşdeğer karbon emisyonu önlendi, geri dönüşüm yardımıyla elde edilmiş enerji tasarrufu 80 bin konutun bir senelik ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaştı ve 59 milyon ağacın bir yılda temizlediği havaya eşdeğer karbondioksit salımı önlendi. Anadolu’daki tarih ve kültür birikiminin cama yansıtıldığı Tarih-Kültür-Cam koleksiyonlarıyla da toplumsal mesuliyet alanında mühim bir boşluğu dolduran şirket, açıp MEB’e devrettiği meslek liseleriyle de gençlerin meslek sahibi olmasını destekliyor.
PETROL OFİSİ ‘TATBİKAT’ İLE DEPREM FARKINDALIĞINI ARTIRACAK
Petrol Ofisi iştiraki Petrolig Games’in geliştirdiği ‘Tatbikat’ adlı eğitici zelzele bilinçlendirme uygulaması 7’den 70’e her insanın depreme yönelik bilincini artırmayı hedefliyor. Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu mevzuyla ilgili “Tüm oluşumlarımızla da felaketin üstüne hassasiyetle eğilmeye devam ediyoruz. Uzun vadeli çözümler için çalışıyoruz. Bu çerçevede, grubumuzun oyun teknolojileri şirketi Petrolig Games’in tamamen toplumsal mesuliyet bilinci ve gönüllülük esasıyla depremin peş peşe hayata geçirdiği Tatbikat da bu adımlardan biri” diyor. Petrolig Games Genel Müdürü Burçin Cafer ise “Tatbikat’ı bir toplumsal mesuliyet projesi olarak depremlerin arkasından vatanımızda böylesine büyük acıların bir kez daha yaşanmaması umuduyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Enstitüsü öğretim üyeleri, pedagoglar ve 3.3 milyonu aşkın Toplumsal Lig Düşlem Futbol oyuncusunun katkılarıyla geliştirdik” açıklamasında bulunuyor.
SAAT&SAAT 10 BİN ÇOCUĞA ZAMAN YÖNETİMİNİ ÖĞRETECEK
Saat&Saat’in çocuk ve gençlerde dönemin verimli kullanılması hedefiyle hayata geçirdiği “Akıllı Saatler Talebe Gelişim Kurumsal Toplumsal Mesuliyet Projesi kapsamında İstanbul’da 10 ilçede 10 okulda 2 bin çocuğa eğitimler verildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı projenin ikinci etabında ise 29 ilçede 29 okulda toplam 8000 öğrenciye eğitimler verilecek. Projenin hedefinin toplam 10 bin evladı süre yönetimi mevzusunda eğitmek ve hobisi olup maddi yetersizlikten dolayı yerine getiremeyen 29 öğrenciye burs desteği sağlamak bulunduğunu ifade eden Saat&Saat Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Ayşem Suner, “Evlatlarımızın ve gençlerimizin, teknolojiyi doğru ve zamanında kullanmasına dikkat çekerek, bedensel sıhhat ve bedensel gelişimi akıllı biyolojik saat terimi, eğitim ve spor hayatlarını, hobilerini ve teknolojiyi doğru ve verimli kullanmalarını, akıllı süre yönetimi terimi üstünden uzmanlar eşliğinde aktarıyoruz” diyor.
TURKCELL ‘GÖNÜL BAĞI PROJELERİ’YLE DEPREM YARALARINI SARACAK
Turkcell, depremlerin arkasından yaraları sarmak için ‘Gönül Bağları Projeleri’ ile harekete geçiyor. İstihdamdan üretime, sanattan gastronomiye, psikolojiden eğitime kadar pek oldukca alanda proje seferberliği başlatan Turkcell, geçen ay afet bölgesi için bin 100 kişilik istihdam seferberliği başlattığını açıklamıştı. Şimdi de Hatay’daki Davet ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde ilk etapta 50 kişiyi işe alacağını duyurdu. Ek olarak Turkcell Akademi de 5 bin depremzedeyi teknik ve kişisel gelişim programları ile destekleyip meslek edindirerek ülkeye nitelikli iş gücü kazandıracak. “Bura bizim memleket” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Gönül Bağları oluşturmak için seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. İyileşmek için ilkin umutları yeşerteceğiz, el ele verip gönülleri bir edeceğiz. Bu kapsamda ilk olarak bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkınmaya destek olacağız. Mahalli üreticilere, KOBİ’lere, çiftçiye ve bölge esnafına iyi gelecek pek oldukca projeyi hayata geçireceğiz. Devamında kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve bayanlara kadar toplumsal ve kültürel yaşamın değişik noktalarına dokunacağız” diyor.
HENKEL 40 BİN ÇOCUĞU KEŞİF DÜNYASIYLA BULUŞTURDU
Henkel, Bulgu Dünyası projesini evlatların ilk ve kim bilir en mühim keşiflerini kendi içlerinde yapmaları gerektiği inancıyla, vatanımızda 2015 yılından bu yana Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyor. Proje kapsamında 2015 yılından itibaren devlet okullarına gidilerek, 8-10 yaş aralığındaki çocuklar için, uzman eğitimciler eşliğinde parasız bilim atölyeleri ve sürdürülebilirlik eğitimi gerçekleştiriliyor. Programın sonunda da icat eden sertifikalarını alıyorlar. Meydana gelen tüm karşı karşıya ve online bilim atölyeleri ile Bulgu Dünyası projesi bugüne dek 40 bine yakın çocuğumuzla buluştu. Online eğitim sistemlerinde bilim atölyeleri ile erişilen talebe sayısı 10 binden fazla.
ROYAL CANIN HAYVANLAR İÇİN SORUMLULUK, DİYOR
Royal Canin, dünyada toplam sayısı tüm dünyada 600 milyonu aşan evsiz hayvanlar mevzusunda önyargıları yıkmak üstüne bir program başlattı. Bu mevzuda bilinçlendirme emek harcamaları icra eden Royal Canin Türkiye’nin Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Çağla Çavuşoğlu, “Royal Canin olarak hayvanlar için daha iyi bir dünya vizyonumuz doğrultusunda görevli hayvan sahipliğinin önemine vurgu yapıyoruz. Yaşamlarımızı daha güzel bir yer haline dönüştüren hayvanlar için daha iyi bir dünyayı görevli hayvan sahipliği anlayış ve uygulamaları ile mümkün kılacağımıza inanıyoruz. Hayvan sahiplerinin ilk günden alacağı mesuliyet ile hayvan terk edilmelerinin önüne geçebilir ve evsiz hayvanlar mevzusunda kalıcı bir çözüm bulabiliriz” diyor. Bir yuvası olmayan hayvanların refahını çoğaltmak ve beslenme gereksinimlerini karşılamak için de bakımevi ve dernekler ile iş birliği gerçekleştiren firmanın çalışanları da tertipli olarak derneklerle gönüllü programlar hayata geçiriyor.
HAYAT HOLDİNG 160 BİN EBEVEYNE ULAŞTI
Molfix çatısı altında yürütülen ‘Yaşam Bağım’ Türkiye genelindeki hastanelerin “Anne Misafirhanelerinde” konaklayan anneler başta olmak suretiyle yeni doğum yapmış annelere ve anne adaylarına yönelik “Güvenli Bağlanma”, “Çocuk Gelişimi” ve “Evde Bakım” mevzularında hazırlanmış kapsamlı içeriklerle data ve farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Bugüne dek 160 bin ebeveyne ulaşıldı. Molped tarafınca geliştirilen “Kız Sözü Akademi” ise bayanların hedeflerini, hayallerini ve kendilerini keşfederek geleceklerini şekillendirmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirildi. Yaşam Tüm ortaklık “Hayata İyi Bakarız- Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Projesi” ise sürdürülebilirlik vizyonuna paralel iyiliğin nesilden nesle taşınabilmesi için uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir hedeflerle hareket ediyor.
GEN TÜRKİYE AFET GİRİŞİMLERİNE DESTEK VERECEK
2023 senesinde yapacakları çalışmalarla zelzele bölgesinin yaralarını sarmayı ve depremin etkilerini azaltmayı hedeflediklerini vurgulayan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın “Bu yıl Afet Dijital Platformu oluşturmanın yanında ortak emek harcama alanları kurulmasını desteklemek, istihdam gelişimini destekleyecek eğitimler düzenlemek ve afetlerle ilgili emek harcama yürüten startup’lara destek önceliğimiz olacak” diyor. GEN Türkiye olarak 2023 stratejilerini yaşanmış olan zelzele felaketinin tesirini azaltmak ekseninde oluşturduklarını vurgulayan Aydın, “Afetten etkilenen bölgelerdeki mahalli işletmelerin kurumsal kapasitesini ve bölgedeki insanların yetkinliklerini geliştirerek o işletmelerde istihdam edilebilirliğini kolaylaştıracak eğitimler vermeyi planlıyoruz. Afetler ile ilgili emek harcamalar yürüten startup’ların fonlanması ve ilgili startup’lara mentorluk desteği verilmesi de 2023 yılı stratejimizde içeriyor” diyor.
SHERATON MAVİ SULARDA ÇEVREYE DİKKAT ÇEKİYOR
Toplumsal mesuliyet bilincinde olmak, sürdürülebilirliğin artık bir tercihten öte, zorunluluk haline geldiğini ifade eden Four Points by Sheraton İzmir Genel Müdürü Bülent Süze, “Ikimiz de bu mevzuda elimizden gelen desteği vermek ve daha güzel bir dünya yaratmak adına çalışıyoruz. Bu alanda, düzenlediğimiz yelken yarışlarıyla ilintili olarak, mavi sularda sürdürülebilirlik için emek harcamalar yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik alanında denizi seçme nedenimiz ise, çevre ile ilgili mesajları deniz üstünde verme isteğimiz. Ek olarak, Gezim Bakanlığı’nın kriterler belirlediği, çevreye duyarlı konaklama tesisleri için düzenlenmiş ve kalite etiketi anlamına gelen Yeşil Yıldız Belgeli oteller projesini tamamlama aşamasındayız” diyor.
DEVELHOPE GENÇLERİ YAZILIM DÜNYASINA KAZANDIRACAK
İtalyan kodlama eğitimi platformu Develhope Türkiye’de genç işsizliğini azaltmaya destek olmak için yazılım geliştirme eğitimiyle yeni bir fırsat kapısı açıyor. Genç işsizliği azaltma amacıyla yola çıkan Develhope, Türkiye’deki işi olmayan gençleri yazılım hayatına kazandırmayı hedefliyor. Bugüne dek bin 200 kişiye kodlama eğitimi veren Develhope, iş bulana kadar öğrencilere parasız eğitim imkânı sunuyor. Develhope CEO’su Massimiliano Costa, “Türkiye’deki genç işsizliğinin azaltılmasına destek olmak istiyoruz. Bunun için kendini geliştirmek isteyen gençleri Develhope programında görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 95’i eğitim sonunda iş sahibi oluyor” diyor.
CARGILL’DEN ‘1000 ÇİFTÇİ 1000 BEREKET’
Cargill’in çiftçilerin verimini ve refahını çoğaltmak, tarlada toplumsal ve dijital dönüşümü desteklemek amacıyla başlatmış olduğu ‘1000 Ziraatçi 1000 Bolluk’ Programı beşinci yılına girdi. Programa dahil olan çiftçilere bugüne dek yüzde 20’ye varan oranda verim artışı elde eden programın toplumsal yatırım getirisi de 2022 yılı itibarıyla her 1 TL’ye karşılık 3,23 TL oldu. Yeni sezonda Amasya ve Tokat ile kapsadığı il sayısını 16’ya çıkaran program, 5 binin üstünde ziraatçıyı toprak ekosistemini iyileştirmek ve zenginleştirmek için onarıcı ziraat uygulamaları ile destekleyecek. Ulusal ve internasyonal 40’a yakın ödüle layık görülen programın Türkiye’de ziraat ve besin alanında toplumsal tesir araştırması ve ölçümlemesi meydana getirilen ilk kurumsal toplumsal mesuliyet programı olduğuna dikkat çeken Cargill Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, “1000 Ziraatçi 1000 Bolluk, çiftçilerle bağlantı kurduğumuz ve iş birliği yaptığımız bir program. Besin sisteminin hızla artan dünya nüfusunun gereksinimlerini görevli ve sürdürülebilir bir halde karşılamaya devam etmesi için de oldukca güzel bir örnek” diyor.
KMO OTİZMLİ GENÇLERİN İSTİHDAMINDA BİR İLKE İMZA ATTI
Akıllı ulaşımın öncüsü Şimal Marmara Otoyolu ile TODEV, otizmli bireylerin iş hayatına kazandırılması için hususi bir istihdam projesini hayata geçirdi. “Otizmle Fark Yok, Çalışmak Var” mottosuyla başlamış olan ve Türkiye’de ilk kez Şimal Marmara Otoyolu’nda aynı anda üç otizmli beyaz yaka personelin istihdam edilmiş olduğu proje, takdir toplayan başarı hikayesiyle iş dünyasında rol model olmayı hedefliyor. KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, “KMO olarak hem iş dünyamıza hem de topumun tüm kesimlerine bu farkındalıkla örnek olmak istiyoruz. Departman yöneticilerimiz ve insan kaynakları profesyonellerimizle kendilerini devamlı takip ediyoruz. Onlarla çalışmak, ekip arkadaşı olmak ve beraber başarmak müthiş bir duygu” diyor.
EKER, OTİZMLİ İSTİHDAMINA YÖNELİK DANIŞMANLIK VERİYOR
Bursa’daki fabrikasında “Otizmli Bireyler İş Gücünde” adlı istihdam modelini yürüten Eker Süt Ürünleri, bu alandaki istihdam ihtiyacına dikkat çekiyor. Beş senedir sürdürdüğü iş modelinde 12 otizmli personel hedefine ulaşan Eker, otizmli istihdamını yaygınlaştırmak amacıyla öteki şirketlere ve sivil cemiyet kuruluşlarına yol haritası eğitimleri ve danışmanlık hizmeti veriyor. Eker Süt Ürünleri tarafınca yürütülen Türkiye’deki ilk iş koçu destekli istihdam modeli “Otizmli Bireyler İş Gücünde”, önümüzdeki dönemde değişik firmalar tarafınca da uygulanabilecek. Türkiye Otizm Meclisi’nin çatısı altında, tüm otizm vakıflarının katkısıyla ortak bir komisyon kurulduğunu ifade eden Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, “Bu komisyonla beraber otizmli fertleri istihdam etmek isteyen öteki şirketlere ve bu alanda çalışmak isteyen sivil cemiyet kuruluşlarına danışmanlık hizmeti vereceğiz” diyor.
LIFECLUB’TAN DEPREM BÖLGESİ ÜRETİCİLERİNE DESTEK
Yaşanmış olan zelzele felaketi sonrası LifeClub olarak bölgedeki mahalli üreticilere desteği sürdürülebilir kılmak adına etken satışları devam eden üreticilerle iletişime geçtikleri bilgisini aktaran LifeClub Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, “Marka bilgilerini derleyerek hem LifeClub mobil uygulamamızda hem de web sitemizde tüketiciyle buluşabilecekleri alternatif bir kanal oluşturduk. Gayemiz üreticiler ile üyelerimiz içinde köprü oluşturarak onlara destek olabilmek. İletişim mecralarımızda duyurmaya başladığımız andan itibaren de pozitif geribildirimler alıyoruz. Hatta kurumlar, bayram hediyelerini, müşterilerine gönderecekleri kurumsal hediyelerini de bu üreticilerden almak için iletişime geçtiler. Klinik psikologlarımız ile depremzedelerle psikososyal destek görüşmelerini başlattık” diyor.
İGSAŞ DİKEY TARIMA DİKKAT ÇEKİYOR
Ziraat ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürütülen ve ilk olma özelliği taşıyan “İstanbul Kapalı Dikey Ziraat Uygulama ve Ar-Ge Merkezi” projesinin çözüm ortağı olan İGSAŞ, iklim ve coğrafyadan bağımsız olarak ziraat yapılmasına destek veriyor. Kağıthane Belediyesi’ne ilişkin bir otoparkın sekizinci katında 30 metre derinlikte ve güneşsiz alanda bir tek led ışıklarla ziraat ürünleri yetiştiriliyor ve araştırma emek harcamaları yapılıyor. Dünyada kapalı ziraat uygulamasının yapıldığı en derin ikinci proje kapsamında 700 m2 büyüklüğündeki merkezin 330 metrekarelik alanında üç tane nebat üretim ünitesi ve bir tane tohum çimlendirme ünitesi bulunuyor. Üç ünitede meydana getirilen toplam bitkisel üretimin tarlada meydana getirilen ortalama 20 dekar üretime eşdeğer durumda bulunduğunu ifade eden İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Beş senedir da Toprağıma Minnettarım adlı toplumsal mesuliyet projesi kapsamında çiftçiler için parasız su ve toprak analizi yaparak doğru gübreleme mevzusunda eğitimler veriyoruz” diyor.
BAMBİ YATAK 25 BİN TOHUM TOPUNU DOĞAYLA BULUŞTURDU
Bambi, sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştiren toplumsal bir girişim olan ecording ile iş birliğine imza attı. Bu kapsamda kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla 20 Şubat-25 Mart 2023 tarihleri içinde Muğla’da 25 bin karaçam ve kızılçam tohumunu toprakla buluşturdu. Ecording’in ecoDrone adlı insansız hava araçları ile ulaşılması zor alanlara atılan tohumlar ile ekosistemin geliştirilmesine destek verdiklerini ifade eden Bambi Yatak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Çetmen, “Bilhassa ulaşılması zor arazilerin tohumlanması mevzusunda haiz oldukları ecoDrone’lar bizim amacımıza hizmet ederek istediğimiz bölgeleri karaçam ve kızılçam tohumlarıyla buluşturmamıza olanak verdi” diyor.
AKKÖK HOLDİNG “KADIN ENERJİSİ”YLE BİN 500 KİŞİYE ULAŞTI
Akkök Tüm ortaklık iştiraklerinden Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji tarafınca hayata geçirilen ”Hanım Enerjisi” projesi, birinci senesinde bin 500 kişiye ulaştı. Holdingin enerji grubu şirketlerinin ortaklaşa yürüttükleri “Hanım Enerjisi” projesi kapsamında, Akenerji “Hanım Enerjisi – Kampüste”, SEDAŞ “Hanım Enerjisi – Next” ve SEPAŞ “Hanım Enerjisi – Bi’şey Olmalı” programlarını organize ediyor. Projeler kapsamında, üniversite öğrencileri, çalışanların ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören kız evlatları ile grup şirketlerindeki bayanların, kariyer yolculuklarını desteklemek amacıyla birçok değişik emek harcama hayata geçirildi. Akkök Tüm ortaklık Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Hasret Ataünal, “Gelecekte hem vatanımızda hem de dünyada sürdürülebilir kalkınma için bayanların ekonomiye iştirakı eğer olmazsa olmaz. Bu proje ile iş yaşamında bayanların önüne konan engelleri yok etmeye ve onları cesaretlendirmeye çalışıyoruz” diyor.
YANMAR TÜRKİYE’DEN GENÇ SPORCULARA DESTEK
Yanmar’ın gençleri destekleyen ve gerçek potansiyellerine ulaşmaları amacıyla teşvik eden kurum felsefesi “Hanasaka” kapsamında Yanmar Turkey Makine, U12 İzmir Cup 2023’ün ana sponsorlarından biri oldu. 7-9 Nisan tarihlerinde Altınordu Futbol Kulübü’nün İzmir Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvaya 22 ülkeden 72 ekip ve ortalama bin 500 sporcu katıldı. U12 İzmir Cup 2023, genç futbolcuların kabiliyetlerini sergilemeleri, internasyonal düzeyde rekabet etmeleri ve değişik kültürleri tanımaları için mühim bir platform sağlıyor. HANASAKA felsefesi ile insanları potansiyellerine inanmaya teşvik ettiklerini ifade eden Yanmar Turkey Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, “Şirketimiz her insanoğlunun bir ‘tohum’ olduğuna inanıyor” diyor.
FAIRY GIDA DESTEĞİNİ AYDA 1 MİLYON KİŞİYE ÇIKARDI
Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki konteyner kentlerde Ramazan ruhunu yaşatarak birlik ve beraberlik anlayışıyla bölgede ümit tohumları yeşerten Fairy, Besin Kurtarma Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği “Boşa Harcama” projesiyle zelzele bölgesinde ayda 1 milyon kişiye ulaşmaya başladı. P&G olarak depremin ilk gününden bu yana yaraları sarmak ve beraber iyileşmek için sahada olduklarını ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Besin bağışı toplama ve dağıtma kapasitesini çoğaltmak amacıyla derneğin alt yapısına yaptığımız soğuk besin taşımayabilen vasıta bağışı ile besin tedarik zincirini güçlendiriyoruz” diyor.
SARAN GROUP 23 YILDA 24 SPOR SALONU AÇTI
Türkiye, Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken Saran Group da Türkiye’nin geleceği gençlere spor sevgisini aşılamak ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla spor salonları açmaya devam ediyor. Saran Group’un 23 senedir her yıl tertipli olarak Türkiye’nin dört bir yanında gençlerin kullanımına sunmuş olduğu spor salonlarının 24’üncüsü 7 Nisan’da İzmit’te açıldı. Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın açılışını yapmış olduğu spor salonu gene Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyor. Saran, haiz olduklarını spora borçlu bulunduğunu ve topluma yarar sağlamak için kazanımlarını gene spor aracılığı ile paylaşmak istediğini belirtiyor.
GSK TÜRKİYE OTİZMLİ BİREYLERE İSTİHDAM SAĞLIYOR
GSK Türkiye, Tohum Otizm Vakfı ile gerçekleştireceği iş birliği kapsamında “Otizmli Bireylerle İş’te #Beraber” sloganıyla otizmli bireylerin istihdamına yönelik öncü ve anlamlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Otizmli bireylerin ustalaşmış kariyerlerine destek olmayı amaçlayan proje ile GSK, bu bireylere merkez ofislerindeki çeşitli pozisyonlarda istihdam sağlayacak. Otizmli bireylerin iş dünyasında daha etken rol almasının çeşitlilik ve kapsayıcılık politikalarındaki önemini vurgulayan GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu, “Projemiz ile iş dünyasında fırsat eşitliğinin ön planda olduğu bir tutum sergilemeyi ve bu mevzuda öncü olmayı hedefliyoruz” diyor.
“#kolektifyarın” DAYANIŞMA PLATFORMU İLE İYİLİK ÇOĞALACAK
Ortak emek harcama alanı şirketi Kolektif House, dayanışma odaklı projelerini #kolektifyarın platform çatısında birleştiriyor. Kolektif üyelerinin ve ekosistem network ağının gönüllü desteklerinin listelendiği sayfada afetzedelerin yarınına destek olmak için istihdamdan barınmaya, ruhsal destekten iş geliştirme ve teknoloji çözümlerine kadar, gönüllüler tarafınca pek oldukca değişik kategoride destek duyurularına yer veriliyor. Mevzuya ilişkin değerlendirmede bulunan Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur, “Komünitemizin ve ekosistemdeki geniş network ağımızın tesir alanını sürdürülebilir bir faydaya dönüştürmek için adım attık. Geniş network ağımızın tesir alanının verdiği güçle tek bir platform üstünden yarar yaratmayı ve dayanışmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz” diyor.