Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ile Monsha’at ortaklığında düzenlenen Girişimcilik Dünya Kupası’nın (Entrepreneurship World Cup-EWC) başvuruları 30 Ekim’e kadar uzatıldı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve 200 farklı ülkeden girişimcilerin yarışacağı yarışmada her seviyedeki girişimci, mentorluk ve eğitim destekleriyle fikrini geliştirme fırsatı yakalayabilecek. Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla Habitat Derneğinin koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden GEN Türkiye’nin yerel organizasyonunu üstlendiği EWC Türkiye 2022 yarışmasında ulusal final Kasım ayında, global final ise Mart 2023’te gerçekleşecek.
Yarışmanın Türkiye finalinde kazananlar toplam 450 bin TL nakit ödül, 1 yıllık Kolektif House üyeliği, hukuk danışmanlığı desteği almaya ve Global Hızlandırıcı Programı’na katılmaya hak kazanacak. Yarışmaya katılan girişimler global ölçekte network’ünü genişletme imkânı yakalarken, aynı zamanda globalde 1 milyon ABD doları tutarındaki nakit ödül ve 10 milyon ABD doları değerinde ayni hizmet ödülü kazanmak için yarışacak.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın şöyle konuştu: “Dünyada girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için kurulan en büyük girişimcilik networkü GEN’in Türkiye bacağı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. GEN Türkiye çatısı altında hem küresel hem de yerel tecrübelerimizi harmanlayarak yeni ekonominin inşasında ve gelişiminde girişimcilik ekosisteminin referans noktası konumunda bulunuyoruz. Bu açıdan EWC Türkiye 2022’nin de girişimcilik ekosistemine çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz.”
GİRİŞİMCİLİK DÜNYA KUPASI NEDİR?
Girişimcilik Dünya Kupası, fikir aşamasından ölçek büyütmeye kadar her seviyedeki girişimciyi, yolculuklarındaki bir sonraki aşamaya ulaşmalarına yardımcı olan bir programdır. EWC; potansiyel yatırımları yatırımcı sunumu, online eğitim kaynakları, mentorluk ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platforma erişimle birleştirir.
GİRİŞİMCİLİK DÜNYA KUPASI KRİTERLERİ NELERDİR?
• Giriş ücreti yoktur.
• Tüm dünyadaki herhangi bir girişim başvuruda bulunabilir ve başvuru sahibi olabilir.
• Başvuru sahipleri, ikamet ettikleri ülkede yasal olarak kayıtlı olmalı veya kayıt yaptırmayı planlamalıdır.
• Başvurusu yapılacak girişimlerin, global final itibariyle 7 yıldan daha kısa süreli faaliyette olması bekleniyor.
• EWC 2021 finalistleri, EWC 2022’e tekrar katılamaz.
• Organizatörlerin çalışanları, iştirakleri, yan kuruluşları, reklam, tanıtım ajansları, tedarikçiler ve yakın aile üyeleri yarışmaya katılamaz.
Yarışmaya başvurmak ve detaylı bilgi almak için entrepreneurshipworldcup.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.