[ad_1]
Artık şaşırmayız dediğimiz her gün karşımıza mutfakla ilgili bir başka lezzet çıkıveriyor, her geçen gün bambaşka bir malzemenin popülerleştiği yiyecek-içecek dünyasında bugün de karşımıza hindiba kahvesi çıkıyor!
Eğer siz de hindiba kahvesinin adını bu aralar sıkça duymaya başladıysanız, “Hindiba kahvesi nedir, ne işe yarar ki?” diye en az bir kez düşündüyseniz, hindiba kahvesinin bildiğimiz diğer tüm kahvelerden farklı yönlerini öğrenmek üzere aşağıdan bekleniyorsunuz demektir. Hindiba kahvesinin faydaları nelerdir, bu özel kahve nasıl tüketilir keşfediyoruz şimdi.
Hindiba kahvesi nedir?
Hindiba kahvesi, adından da anlaşıldığı gibi karahindiba bitkisinden elde edilen özel bir içecek aslında. Bu kahvenin hikayesi, hindiba otunun köklerinin özenle toplanıp ayıklanmasına dayanıyor. Ardından bu kökler önce kurutuluyor, sonrasında da tıpkı diğer kahve çekirdekleri gibi özel bir kavurma işleminden geçiriliyor ve öğütülüyor. İşte bu öğütülmüş haliyle de özel hindiba kahvesi kolayca hazırlanıyor.
Onu son zamanlarda popüler hale getirense lezzetinin ötesinde faydaları desek yanlış olmaz. Gelin şimdi hep birlikte hindiba kahvesinin faydalarını inceleyelim.
Hindiba kahvesi ne işe yarar, hindiba kahvesinin faydaları nelerdir?
Hindiba kahvesi aslında uzun yıllardır bilinen ve yapılan bir kahve. Onun adını ilk kez duyanların ise ilk olarak bu özelliklerini bilmesinde fayda var:
Hindiba kahvesi nasıl tüketilir?
Hindiba kahvesinin yukarıda saydığımız faydalarından yararlanabilmek için onu nasıl tüketebileceğinizi de bilmelisiniz tabii ki. Öncelikle hindiba kahvesini güvenilir aktarlardan ya da doğal ürün satışı yapan mağaza ve/veya online alışveriş sitelerinden temin ederek işe başlayın. Ardından öğütülmüş olarak yani toz halde aldığınız bu hindiba kahvesini 1 fincan için 1,5 çay kaşığı olacak şekilde fincana ya da fincanlara aktarın. (Kaç kişi içecekse o kadar fincan hazırlamanız yeterli.) Üzerine kaynatıp kenara aldığınız sıcak suyu aktarın ve karıştırın. Bu şekilde toz haldeki kahve çözünene dek karıştırıp ardından afiyetle içebilirsiniz. İşte bu kadar pratik!
Eğer tek başına hindiba kahvesini sevmezseniz dilerseniz üzerine süt, bitkisel süt, bal ya da şeker gibi farklı tatlandırıcılar/ilave malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu kahveden günde 2 fincandan fazla içmeniz de önerilmez, aklınızda bulunsun.
Önemli bir not: Hindiba kahvesi de dahil olmak üzere hiçbir malzemeyi/yiyecek ya da içeceği tek başına tedavi edici olarak görmeyin, ilk kez tüketeceğiniz her malzemeyi tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Hindiba kahvesinin faydalarında da söylediğimiz gibi kendisinin tepeden tırnağa vücuda birçok etkisi bulunuyor. Bu sebeple şeker ve tansiyon hastalıkları başta olmak üzere kronik, ciddi bir rahatsızlığı bulunanların, düzenli olarak ilaç kullananların ya da özel bir perhiz uygulayanların hindiba kahvesini tüketmeye başlamadan önce doktorlarına danışmaları ve doktorlarının onay vermediği hiçbir ürünü kullanmamaları büyük önem taşıyor, bizden hatırlatması. Unutmayın ki hindiba kahvesi de dahil olmak üzere hiçbir yiyecek-içecek ilaç olarak görülemez, doktor onayı olmadan bu gibi amaçlarla kullanılamaz, aman diyelim.
[ad_2]