[ad_1]
Pınar Kür’ün postmodern özellikler gösteren cinayet romanı kurgu içinde kurgu şeklinde tasarlanan postmodern bir cinayet romanıdır.
“Hayatta gerçekleştirilen bütün hayati eylemlerin sebepleri sonradan bulunur. Sevmek gibi bir şey öldürmek…Başlangıçta sebepsiz…Olup bittikten sonra anlaşılması olanaksız, açıklanması yapay…”
Gerçekliği belirleyen sözcükler midir her zaman? Ağzımızdan çıkan ya da kulağımıza ulaşan bir sözcük müdür var olmamızı sağlayan, herhangi bir eylemi mümkün kılan?
Sözcükler öylesine güçlü olabilir ki bazen, herhangi bir insanın aklına cinayet fikrini sokup onu bir katile bile dönüştürebilir. Peki bir romanda kurgu nerede biter, gerçek nerede başlar?
Polisiye türünün tekniklerini kullanarak, bir yandan Roman ile Gerçeklik arasındaki ilişkiyi sorgularken, bir yandan da okuru heyecanlandıracak, düşündürecek bir öykü anlatıyor.
Bir Cinayet Romanı Kitap Özeti
Emin Köklü alanında uzman bir matematik profesörüdür. Anne babasını elim bir trafik kazasında kaybetmiş, karısı tarafından beklenmedik şekilde terk edilmiş, avareliği hayat felsefesi haline getirmiş bir kişidir. Çok zeki bir adam olan Emin Köklü, gazetede gördüğü bir cinayeti hemen çözer ve emniyete bildirir. Cinayet masası şefi Haydar Bilir ise onun bu zekiliğinden faydalanmak ister ve kendisine iş teklifinde bulunur. Haydar Bilir onunla çalışmaya başlar. Emin Köklü’nün tanıdığı Akın Erhan da bir cinayet romanı yazmaktadır ve Emin Köklü’nün cinayet çözme yeteneğini bu romanda kullanmak ister. Romanın adı “Ölümün Vazgeçilmez Çekiciliği’dir. Maktul Levent’tir, katil olabilecek kişiler ise Yıldız, Yeşim ve Yasemin’dir.
Hediye Kitap Çekilişi
Bu kitabı ücretsiz kazanmak için çekilişe katılabilirsiniz. Çekilişe katılmak için yapmanız gereken kitap hakkında düşündüklerinizi aşağıdaki cevap yaz bölümüne 1-2 cümle ile ifade edin.
[ad_2]